U rupi Vojislava Koštunice


Nekako izneneda, posred čela, nenajavljeno i (razume se) munjevito, opiči me vest u kojoj saznajem da je veliki Nebojša još uvek aktivan. Iako je kao čovek, nikako kao političar, imao par gestova za koje mu skidam kapu, sama činjenica da još uvek grčevito brani svaki potez Vojislava Koštunice me iritira. Dovoljno intenzivno da sopstvenu muku ne mogu tako lako da savladam. Svoju bravuroznu pojavu Nebojša je eksponirao u ekspanziji vlasti DSS tokom 2004 i dalje, dok nam u neku ruku nije malo svanulo njihovim odlaskom u politički prikrajak. Onda kada je Vojislav vratio mandat narodu, a ovaj ga zajebao. Teško se zaboravljaju te godine. DSS, njegova vladavina i sav taj narodnjacki bekgraund, ta prljavština ruralnog, seljačkog i džiberskog, svo to iživljavanje nad građanskom Srbijom, posebno zaostavštinom Zorana Đinđića i njegovo ponovno ubijanje, zauvek su ovu skupinu stavili u korpus negativaca, mračnih tipova koji ništa dobro ne žele našem društvu.

U svom tom čemeru Nebojša nam je pisao poeziju vrednu pomena. Ultimativni hit "SEMENA", ohhh... strašno je i sećati se takvog debakla svesti. Evo i ključnih momenata:

Teku i setva i žetva, selice dolaze i odlaze u beskrajnim ponovcima, kipti, šiklja, žeže.
U meni uzvrjalo, oplodih sam sebe, usadih si seme života, i poče iz mene da niče.
Propupeh, prolistah, izdžikljah, razgranah se, pa se ne vidim, ne mogu da se pojmim,
ne sagledavam se, ne prepoznajem, od kose mi krošnja, od udova grane i stabla.

Tako se razmišljalo te plodne 2005. godine. Danas je Bakarec konkretniji, bez pesničke metafore, bez samooplodnje, nikada bliži postulatima mitinga za odbranu Kosova i prebrojavanju izdajnika.

Убиство француског навијача Бриса Татона (за које су оптужени овдашњи навијачи) је искоришћено да се створи хистерија и рашири мржња Друге Србије према онима које они сматрају својим највећим непријатељима. Убиство је искоришћено и за обрачун са свима који су били против парадирања група које окупљају малобројне припаднике сексуално оријентисане према истом полу. Постоји консензус Друге Србије и многих политичких странака, које су сада окупљене у једноумној и свемоћној власти, најмање осам година, да су њихови највећи непријатељи Војислав Коштуница и ДСС. И када су на власти и када нису. И да су ДСС и Коштуница дежурни кривци за све.
Lako je Bakiju da bude protiv paradiranja LGBT populacije. Možda bih i ja tako razmišljao da mogu sam sebe, ali ne mogu i ne želi to da radim. Da uozbiljim stvar. Ovaj glas samo dokazuje da je Srbija DSS-a ona najcrnja Srbija koja nas čeka. Nacionalizam, slepilo, uskogrudost, neprosvećenost mladih ljudi u ovom društvu dostiže frapantne razmere koje je sve teže suzbiti. Ako napravimo paralelu i vidimo da se slične stvari, misleći na huliganstvo na sportskim dešavanjima, događaju i u najbližem okruženju, a sa kojim mi imamo specifične veze, posebno one loše konotacije, sasvim je jasno da je stasala neka nova generacija koja će u svojoj osionosi učiniti sve što zamisli. Zločin postaje relativizovan, jer političari mlade junoše koriste kao svoju prethodnicu. Oni koji čine zamišljeno. Bris Taton će na kraju ispasti kriv. Reći će neko, možda ne eksplicitno, ali će svakako provući: "Šta je koji qrac tražio tu?"
NSPM odavno provlači tu tezu. Naša deca su zlatna. Sve sami Obilići sa čistim obrazom.
To je naša budućnost.

Коментари

  1. Gle nadarenog pesničkog nadahnuća: "oplodih sam sebe... i poče iz mene da niče..." – kakav perverznjak!

    Nego, pritajio se on kobajagi, a ovamo gura treći mandat, i sad je uvalio dupe u Skupštinu grada. Meni je "omiljeni" deo njegove biografije trčanje po televizijama i objašnjavanje o tome kako je izgledala njegova potraga za idealnom ženom. LOL A, sećam se i onog gesta, kada je donirao kožu sa butine za dečaka koji je stradao, čini mi se u požaru, pa je to iskoristio da se dobro izreklamira kao vele-humanista. O egzibicionizmu koji se tiče tetovaža da i ne komentarišem.

    A evo i premudre izjave koju je dao na temu prostitucije.

    ►Nebojša Bakarec, član GO DSS, smatra da prostituciju treba uvesti u zakonske okvire, ali “da to bude deo borbe protiv prostitucije”.

    - Kad ona uđe u legalne tokove, treba doneti niz zakona koji će dovesti do njenog postepenog smanjivanja, a potom i ukidanja. Prostitucija u suštini nema nikakvu društvenu funkciju. To što je to najstariji zanat na svetu, druga je priča, ali ona sama po sebi nije dobra - konstatuje Bakarec.◄

    ОдговориИзбриши
  2. Ali brat konstatuje he, he
    Zakonski okviri koje predlaze su DSS model. Šatro zakonski, pa zakonski ukineš, slobodu, pravo, šta već.

    ОдговориИзбриши
  3. Pa da, čuvena DSS-ova legitimistička politika. Toga se Koštunjavi napevao iz sve snage. Mislim, kad (ponovo) pročitaš na sajtu DSS-a u okviru padajućeg menija "Zašto postojimo" → "Naši razlozi", dođe ti da pukneš od muke kad vidiš da je postavka načela "protiv" u međuvremenu) postala autobiografsko delo.

    ОдговориИзбриши
  4. Da l' je moguce da takve trivijalnosti, ta trash mesta na webu, posecuje i cita jos neko osim mene?
    Genijalno...

    ОдговориИзбриши
  5. Blink, blink - to ja trepćem ko svraka na jugovinu. Šta da ti kažem, ima nas sličnih. :-)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови