OBRAZovanje















Kapitulacija državnih organa, posebno onih koje pravo poznaje kao represivne dokazana je u nedelju. Neodržavanje "Parade ponosa" bio je dovoljan znak da je u Srbiji ultradesnica ozbiljno ojačala i da su srazmere te degeneracije približne potpunoj društvenoj izopačenosti. Da je situacija ozbiljna mogu vam potvrditi i svakodnevna osluškivanja javnosti. Vaše najbliže okruženje jeste najbolji barometar da ocenite kako društvo razmišlja.

Kako se polemika o održavanju "Parade ponosa" povela unazad nekoliko meseci, bilo je sasvim dovoljno vremena da donesete sopstveni sud o srazmerama raspadanja institucija države, psihopatskog ludila i histerije koje je zahvatilo gradjane Srbije. Posebno u poslednjoj nedelji kada je tzv. javna rasprava kulminirala.

Rečima: PEDER/I i LEZBEJKA/E maksimalno je manipulisano u javnom diskursu u poslednjoj nedelji. Ipak, najzanimljivije mi je tumačenje i argumentacija zbog čega ne sme da se održi "Parada ponosa" od strane okoline.

Ovo su razlozi zbog čega ne sme das se održi "Parada ponosa"
(Presek stanja u petak 18. septembra kada se još nije znalo da će sve biti otkazano. Eksperiment rađen na grupi od sedmoro prisutnih ne računajući mene koji sam bacio kosku i započeo temu. Prosek godina 30. Među njima je troje ljudi iz dijaspore)

1. Pederi su nosioci zaraza.
2. Pederi su prenosioci bakterija.
3. Šta koji *urac ima da mi pokazuje svoju nastranost?
4. Što mi normalni ne paradiramo?
5. Što deca da mi gledaju tu bolest?
6. Što ja da gledam kako se oni jebu u bulju? Nek to rade na drugom mestu.

Što se tiče "rešenja problema" "normalni" u obzir uzimaju samo batinjanje.

Eto, to je slika Srbije i njenog društva. Nažalost, mlađe populacije. Stariji su još rigidniji. Homofobija, nedostatak institucija države koja bi svojim autoritetom obezbedila nesmetano okupljanje ljudi, političari koji ne smeju javno da iznesu svoj stav o svemu i ultranasilje na ulicama naših gradova. Apokaliptičnost koja nam stoji oko vrata i pitanje je dana kada će nas udaviti. I posle svega, kada je objavljeno da policija - država ne može da garantuje bezbednost učesnicima skupa "Parada ponosa" i na taj način kapitulirala pred ultradesnicom, pojavljuje se ministarka pravde Snežana Malović koja kao vatrogasac kaže da je sve u redu i da je država na svojim nogama.

Jbt. ima li ona obraza da izjavi ovakvu glupost ili je i ona "obraz"?
Ili su svi oni pomalo "obraz"?
1389 razloga za razmišljanje na ovu temu.
BLJAK

Коментари

Популарни постови