Rolovana ćureća šunka sa prelivom...














Tačna satnica dolaska ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva u Beograd i dalje se drži u strogoj tajnosti. Nadležni najavljuju najviše bezbednosne mere. Poznato je i da će pojedine ulice u glavnom gradu biti privremeno zatvarane, ne samo za vozače, već i za pešake, i to na Novom Beogradu i u centru grada.

Nekada je 19.15h bilo rezervisano za nas, decu SFRJ. Bezbrižnog li vremena. Kada danas pogledam na sve što me je tada umaralao i zabrinjavalo do đe mi da prsnem od smeha. Sve je to bilo tako slatko. Pa i crtani filmovi koji su se emitovali u terminu od 19.15h. Danas je sve drugačije. I crtani filmovi nisu kao nekada. Hipertenzija, zasićenost, posebni kanali... nema tu draži. Još je gore kada vam politički život postane jedan realan crtani film, gde smo svi mi učesnici, hteli mi to ili ne.

Medvedev dolazi u Srbiju, a establišment se rastrčao na sve strane kako bi pokazali majčici Rusiji najlepšu stranu sestrinske Srbije. Bilbordi, farbanje fasada, obnavljanje i šminkanje spomenika i po pravilu konspiracija; rezime su priprema za najdražeg gosta. Što se tiče građana Beograda, i dalje se ide na princip "Ko vas jebe". Na posao možete otići, a kako čete se vratiti to je pitanje. Ostatak Srbije se neće smarati. Osim propagande, koja će biti veoma aktivna. Kako mene zabole što dolazi Rus i kako njegovu zemlju ne smatram za prijateljsku u meri koju nam žele dokazati rusofiličari u Srbiji, posmatraću sve sa distance i sa gađenjem. A, šta drugo?

Hteo bih da primetim da konspiracija nije u potpunosti sprovedena i da je siže gastronomskog dela posete procureo u javnost.

Predjelo

- Rolovana ćureća šunka sa prelivom od patlidžana i ajvara na vitaminskoj salati
- Gratinirane palačinke od heljde sa mladim sirom i sosom od mirođije

Glavno jelo

- File smuđa sa barenim povrćem
- File minjon sa grilovanim povrćem i sosom od borovnice
- Zelena salata

Desert

- Tufahije

Vina

- belo: „šardone", vinarija Radovanović
- crveno: „aurelijus", vinarija Kovačević


Konkretno, nema šta. I veoma probirljivo. Sos od borovnice jbt. Kakva sprdačina.
A, tek kada se establišment rastrči pred kamerama. Pa opozicija, pa Koštunica i Nikolić, pa Ivana Žigon, pa Siniša Kovačević, Kusturica, NSPM, Obraz, Dveri, 1389, BIA, KOS, VBA, JSO, SAI, SRS i pun kurac skraćenih db ispostava, svi, svi, svi će biti srećni, a ja ću čekati samo da nam svane. Ne sutrašnji dan, već neki drugi dan u kojem ću se zaista osećati slobodno, a ne kao pacov pred vivisektivnim zahvatom od strane doktora Medvedeva.

Коментари

Популарни постови