bubreg (jetra) u loju

Haški tribunal objavio je nalaze holandskih lekara da optuženi Vojislav Šešelj nema ozbiljnih zdravstevnih problema, ali da je gojazan.


Precizirajući da je Šešeljeva telesna težina porasla sa 93 kilograma u novembru prošle godine na sadašnjih 133 kilograma, holandski lekari su kao terapiju preporučili "promenu životnog stila, uz primenu dijete i fizičke aktivnosti".
Šešeljeva odbrana je na nalaze holandskih lekara uzvratila mišljenjem više specijalista iz Srbije, na čelu s nekadašnjim ministrom zdravstva Milovanom Bojićem, da se "ovakvim površnim i nedovoljnim dijagnostičkim postupkom ozbiljno ugrožava i onako već narušenog zdravlja Vojislava Šešelja".



Čini mi se da se Šešelju sprema gladovanje. Da je Radovan sada tu i da mu je pri ruci visak, verovatno bi tihovanjem pomogao da se odstrani ta mast koja se nagomilala oko šešeljeve jetre. Šešelj je pre dve godine gladovao u haškom zatvoru. Nešto slično se desilo i na našim prostorima, samo malo kasnije.
Sećamo se štrajka glađu oca Filareta. Duhovni guru Vojislava Šešelja i veran pomagač miloševićeve politike. Vladika koji je svoje viđenje jevanđelja i pravoslavlja, odnosno ljubavi koju izvorno pravoslavlje propoveda, prikazao sa mitraljezom u rukama, naslonejn na tenk. Time je dokazao u šta zaista veruje.

Niče čador na ničijoj zemlji. Na strani Crne Gore specijalci, a sa ove "naše" Velimir Ilić i ekipa patriota. Vladika patrolora sredinom. Prima darove i goste. Pravi performans na otvorenom.

Priča o mučeničkim danima Šešelja se nastavlja. Pod ovakom kilažom Šešelj bi se i u rođenoj kući osećao loše, tako da ne vidim mesta čuđenju i prizivanju nečega što sebe naziva Milovanom Bojićem u haški kazamat. Da bar hoće da ga zatvore svesrdno bih podržao ovu akciju i platio dr Mengeleu kartu u jednom pravcu. Zauvek.

Bojić je jedan od najgadljivijih likova koji su nam se "desili". Uostalom, nepravedno bi bilo zapostaviti Ivana Markovića i Gorana Matića, ali ćemo o njima nekom drugom prilikom. Tajni dokument CIA, razne afere, manipulacije ljudskim osećanjima, životom i budućnošću, to je dr Bojić, kardiolog i vlasnik privatne klinike "Ostrog". I dalje na slobodi i to nikoga ne zanima. Zaboravili su ga brzo, a nije trebalo.
Trebalo je naplatiti, jer to je pošteno.

Šešelj se javlja i to nije nikakva novost. Niti je novost da ima svoje poštovaoce u Srbiji. Ima takvih. I previše. Problem koji nikako da rešimo.
Malo je nas, a to je nogo veći problem. Malo je iskrenih koji veruju u prave vrednosti čoveka, jer sve je u novcu, moći i jačini.
Oduvek sam se ježio mačizma i palanačkog duha, a on je danas folosofija života.
Profesore Konstantinoviću, hvala vam što ste ih svojom analizom zauvek označili kao takve.





šešelj posle bojićeve intervencije

Коментари

Популарни постови