Gađenje

Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić zapretio je juče izlaskom iz Vlade Srbije u slučaju da DS na beogradskim opštinama Voždovac i Zemun formira vlast sa SNS-om! Dinkić je rekao da će, ako se to desi, „demokrate" morati da traže nove partnere na svim nivoima vlasti. Mlađan Dinkić kaže da bi radije bio opozicija nego koalicioni partner naprednjaka Tomislava Nikolića. Lider G17 plus najavljuje da će ukoliko se DS odluči na saradnju sa Tomislavom Nikolićem, njegova stranka napustiti vlađuću koaliciju.

Sve ono što sam pisao u prethodnim postovima govori u prilog trenutnom redosledu dešavanja među strankama. Dinkić simulira nekakvu političku doslednost, čistotu, a takva kategorija ne postoji u srpskoj politici. Kako je oseto da je DS spremna na ovaj korak koji bi za njegovu stranku G17+ značilo ispadanje iz vlasti, Dinkić preventivno puca. Ko zna, možda nekoga i pogodi. A šta je u svemu tome istina? Sigurno nije to da se Dinkić preko noći bacio na postulate poštenja, već je to da se očajnički bori za vlast i privilegije. Setimo se da je dotični od 2000 u vlasti. Ako tome dodamo da iz godine u godinu ima sve manje podrške u biračkom telu, da je na granici cenzusa (ili ispod) ali se provlači tako što u izbore ide sa koalicijom, tada možemo pretpostaviti šta konkretno muči Dinkića. Nije on gadljiv na vlast, makar ona bila sa radikalima. Njega muči to što je provaljen i što mu se drma. Znao je dotični da ruši Đinđića, srušio je Živkovića, Koštunicu i sada pokušava da nekom lažnom čistotom namakne sebi koji poen . Kao gadljiv je na Nikolića. Jbt, poverovao sam.
Sutra, da njemu i njegovima ponude mesta koja im obezbeđuju finansijsku moć napravio bi neku kaskadu, nekakav lex specijalis ili podršku takvoj vladi. Osećati gađenje je normalna, fiziološka pojava, najčešća od manjih neprijatnosti za vreme trudnoće. Prolaznog je karaktera.


Коментари

Популарни постови