Post - miladinizam

Prosvetna inspekcija zatražila pokretanje disciplinskih postupaka protiv nastavnice hemije i učenika u srednjoj školi u Sremskoj Mitrovici.
Inspekcijska komisija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje je, na osnovu inspekcijskog nalaza, konstatovala da je nastavnica hemije u srednjoj stručnoj školi "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici Marija Mošić prva udarila učenika, a da joj je on uzvratio udarcima i nedoličnim ponašanjem.
"Zapisnikom prosvetne inspekcije, direktoru škole je naloženo da pokrene disciplinske postupke i protiv nastavnice i protiv učenika i da, u skladu sa utvrđenim činjenicama, preduzme mere iz svoje nadležnosti", navedeno je saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Prva reakcija kada sam u nedelju odgledao ovaj snimak bila je nešto nalik na sablazan. Užasnut snimcima očiglednog nasilja i već poznate slike mačo idijota koji su tokom devedesetih bili reper za ponašanje većine mladih. Današnje društvo po svemu sudeći ulazi u jednu apokaliptičnu fazu. U Kjubrikovoj Paklenoj pomorandži mali Alex i njegova ekipa zabavlja se uz pomoć "ultra nasilja". Današnja omladina u Srbiji ide tim stopama. Ovo su samo počeci. Iskreno sam razočaran koliko su današnji klinci tupi. Tolika praznina jeste plod decenisjkog propadanja, ali ne u potpunosti. Ako vi od kuće nosite vaspitanje onda je stvar sa devijantnim pojavama društva daleko šira. Većina mama i tata nemaju vremena za svoju decu. I ono malo vremena koje im posvete svodi se na stupidne razgovore na još stupidnije teme. Ovo pretpostavljam, a kao reper su mi poslužili svi oni roditelji koji su svom sociološko - kulturnom obrascu nisu dalje odmakli od španskih serija, zvezdi grand-a i u najboljem slučaju pričama koje svoj osnov temelje na senzacionalističkoj štampi nalik na Scandal, Svet, Alo, Kurir...

U takvoj nezdravoj atmosferi stasava mladost Srbije. A MLADOST SRBIJE JE BAŠ ONAKVA KAKVU STE VIDELI NA ONOM SNIMKU. Nasilnička i stupidna. U prvim redovima da žandarmu nabije baklju u usta, da nogom udara fotoreportera, da "ubije pedera", kliče Mladiću i mašta o lakoj lovi i ribama bez mozga koje će biti idealne da nastave ovu svetkovinu na kojoj počivaju. Iako većina njih nije videla granicu Srbije, a kamoli iza granice, strance ne podnose, ali i EU. Ta bestidna tvorevina im ne treba. Od muzike slušaju samo najpliće melodije i ne čitaju knjige.

Bilo je pitanje dana kada će se krivica ovog mladog junoše iz Sremske Mitrovice relativizovati. To sam mogao da pretpostavim u razgovoru sa kolagama koji su mi odličan reper za stav javnosti. Danas čujemo da je disciplinski postupak pokrenut i protiv profesorke. Na snimku se jasno vidi šta prethodi takvom postupku. Magarac koji ne daje profesorki da se pomeri od katedre, preti i pokušava da otme dnevnik. On je gura i za svakog ko makar malo logično razmišlja ovi postupci znače samo nasilje i pretnju. Kada imate nekog ispred sebe ko je duplo veći i snažniji od nas i preti vam, onda je reakcija profesorke sasvim opravdana. Ne podržavam nasilje nad učenicima, to nikako, ali ovo je očigledna situacija u kojoj se vidi ko je UZROK! Dajte da jednom počnemo da raspravljamo o uzroku.
Pokrajinski Sekretarijat je naveo da se problem nasilja u školama ne može posmatrati izolovano od opšte situcije u društvu, dodajući da smo svedoci "sveopšte eskalacije nasilja na svim nivoima koje se prenosi na škole".
Potpuno se slažem. Ovo društvo je odavno u vodama devijacije i patologije. Miladin Kovačević je gost u Skupštini Srbije, a država je za njegovo batinanje preko grane odrešila kesu i platila. U Parlementu, domu koji bi trebao da bude reprezent učtivosti, retorike i političke kulture, imamo sliku izopačenosti. Razne protuve i hulje našle su za shodno da nas predstavljaju. Svađa i psovka nisu nikakva novina. Mi smo se navikli i to je ono najgore. Crna hronika nikad ispunjenija. Još gore, ispunjena morbidnim bizarnostima. Serijska ubistva, razbojništva i krađe. To je naša stvarnost.

I zato nam se rađaju novi Miladini. Zato učenici batinaju i pljuju profesore. Nema ko da ih zaustavi. Ova država je u rasulu.
teorija evolucije

Коментари

Популарни постови