Raspadanje

Verovatno svako od nas pretpostavlja, neki i znaju, koliko u Srbiji postoji različitih vidova izbegavanja i kršenja zakona. Drumska, prosvetna, komunalna, građevinska, energetska i ko zna koja još mafija stoji nam oko vrata kao omča čije su namere i rezultat bivstvovanja poznate. Ovih dana, saznajemo u medijima, dobili smo još jednu članicu. Mafijaški kartel je od juče bogatiji za Rečnu mafiju. Srbija svakim danom dokazuje da neće ostati ni jedan segment društva koji će ostati nezagađen, čist i neukaljan. Članovi rečne mafije su osumnjičeni da su bez saglasnosti JP „Srbijavode“, organizovali eksploataciju i prodaju 300.000 kubnih metara šljunka i peska iz korita Dunava i Save, a koji predstavljaju javno dobro Srbije. Sumnja se da su na taj način neovlašćeno pribavili imovinsku korist u iznosu od 166,7 miliona dinara.

Široko. Ovo društvo može mnogo toga da istrpi. Vozimo se na najskupljem benzinu u regionu, a živimo kao klošari. Svakodnevno radnici izlaze na ulice, gladuju, zaustavljaju vozove. Seku prste. Plašim se da će septembar biti jeziv. Ne priželjkujem, ali je očigledno da ne može više ovako. i da je koncentracija negativnosti dostigla frapantne razmere. Nešto mora da se menja, samo je problem što nema ko da ponudi alternativu sadašnjem raspadanju. Izbor nikada nije bio jadniji. Šta god da izaberete sigurno ćete pogrešiti.

I sam sam sebi postao jadan. Radim za bednu platu i nemam šansi da prehranim porodicu. U najboljim godinama, sa fakultetskim obrazovanjem živim od pomoći roditelja. Klošarim, jer se nisam našao u vodama neke od mafija, interesnih sfera i burazerstva. Nisam podoban, ostao neukaljan, samim tim siromašan i glup.

Коментари

Популарни постови