Zločin bez kazne (II)

Ispred zgrade Specijalnog suda Batić je istakao da je istražni sudija Dragan Lazarević tokom protekle dve sedmice saslušao oko 30 svedoka, od 35 predloženih. On je dodao da je saslušanjem tih svedoka potvrđeno da su gardisti ubijeni, „kao što je potvrđeno i veštačenjem obavljenom u Americi“.

- Zahtevamo od v.d. republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića i v.d. okružnog tužioca Zagorke Dolovac da prekinu agoniju, koja se pretvorila u opstrukciju, i preduzmu istražne radnje protiv nepoznatog izvršioca zbog dvostrukog ubistva - naglasio je Batić. On je dodao da iz iskaza svedoka, čija imena, kao i iskaze, ne može da saopšti, jer ima obavezu čuvanja tajne, može da se zaključiti i da kasarna „Karaš“ tehnički nije bila dobro obezbeđena. Batić je napomenuo i da su svedoci negirali da je u kasarni bio neko od haških optuženika.

Jakovljević i Milovanović su stradali oko devet sati ujutru 5. oktobra 2004. u redovnoj patroli u vojnom objektu „Karaš“.

Samo me zanima kakva će biti reakcija na poziv Vladana Batića i da li će se o ovom zločinu i dalje ćutati. Ovo jeste agonija. Prvenstveno mislim na porodice ubijenih mladića. Ovo je agonija i za sve nas koji ne želimo da se ćuti o zločinima i zločincima. Čemu pravo, norme, zakoni ako zločinci ostaju netaknuti? Ima li svrhe razgovarati na temu pravde u ovakvom slučaju kada roditelji ubijenih mole da ih država udostoji i kaže im kako su im deca ubijena.?Strašno je razmišljati na temu, a kako je roditeljima? Da li se iko pita kako im je...

Od 2004. traje agonija spinovana raznim poniženjima za roditelje ubijenih gardista.
Hteli su da im podmetnu, da im kažu kako su se vojnici međusobno poubijali.
Svi dokazi, veštačenja i ekspertize govore u prilog tvrdnji da su gardisti UBIJENI!
I posle svega država Srbija nema nikakav odgovor.
Kako zatvarati oči pred ovom sramotom?

Коментари

Популарни постови